IEDER MENS IS GELIJK

Search

Milad Monther Wajih Al-Raei (15) doodgeschoten

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Courtesy of the Al-Raei family. Milad Monther Wajih Al-Raei, 15, werd op 9 september in de rug geschoten door Israëlische troepen bij de ingang van het vluchtelingenkamp Al-Arroub .

Op 9 september 2023 om 20.30u werd Milad Monther Wajih Al Raei, 15 jaar oud, tijdens confrontaties tussen Palestijnse jeugd en Israëlische soldaten in de rug geschoten op een afstand van 20 meter. Anderhalf uur later werd hij in het ziekenhuis dood verklaard. Defence for Children van Palestina verklaart: ‘de Israëlische strijdkrachten schieten straffeloos op Palestijnen, ook als er volgens het internationaal recht geen rechtvaardiging voor is’. Volgens het internationaal recht mag er alleen geschoten worden op burgers als ze een direct levensgevaar vormen voor de leger/politie-eenheid.
De teller van doodgeschoten Palestijnse minderjarigen in 2023 staat nu op 45. In 2022 kwam het tot 53 gedode Palestijnse minderjarigen.

https://www.dci-palestine.org/israeli_forces_shoot_kill_15_year_old_palestinian_boy_in_arroub_refugee_camp

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be