IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Israël bant vanaf 5 september alle export vanuit de Gazastrook

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Palestinian Eve Network, Bloemen uit Gaza kunnen niet langer uitgevoerd worden en dienen als veevoer

Het Palestijns Centrum voor MensenRechten (PCHR) veroordeelt de beslissing van de Israëlische bezettende macht om de grens Kerem Shalom volledig te sluiten en zo alle export vanuit de Gazastrook te blokkeren. Deze beslissing zal catastrofale gevolgen hebben voor honderden industriële ondernemingen.

De restricties waar de Gazastrook al 17 jaar onder gebukt gaat zijn al erg genoeg. De export is nog maar 10% ten opzichte van de periode voor 2007. Deze beslissing is een ernstige schending van de vierde Conventie van Genève. 2 miljoen Palestijnen worden getroffen. Duizenden werkers zullen werkeloos worden en in hun levensonderhoud getroffen worden. Ze zullen hun familie niet meer kunnen onderhouden. Nu is de werkeloosheid al 46%. Onder jongeren is het nog erger: 70%. 60% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. 68,5% lijdt onder voedselonzekerheid. 80% is afhankelijk van internationale hulp.

De PCHR roept de internationale gemeenschap op om druk uit te oefenen op de Israëlische autoriteiten om deze politiek van collectieve straf te stoppen, zijn verplichtdingen na te komen en een vrij goederenverkeer vanuit de Gazastrook toe te laten.

https://pchrgaza.org/en/pchr-warns-against-repercussions-of-israeli-occupation-authorities-decision-to-halt-gaza-exports/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be