IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Vlaams parlement (Israël/Palestina: juli-september)

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: FrDr, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

RESOLUTIE TEGEN DE ANNEXATIE, DOOR ISRAËL, VAN BEZET PALESTIJNS GEBIED

Staf Aerts, Mieke Schauvliege, Jeremie Vaneeckhout, Meryem Almaci, Immade Annouri en Elisabeth Meuleman (Groen) dienden, naar aanleiding van het grootschalige Israëlische militaire offensief in de Palestijnse stad Jenin, (het grootste militaire offensief in een Palestijnse stad op de bezette Westelijke Jordaanoever sinds begin de jaren 2000), waarbij Israël met 2000 soldaten, helikopters en drones, de stad binnen viel, een resoultie in in het Vlaams parlement. In die resolutie klagen zij aan dat de annexatie van bezet Palestijnse gebied, het geweld van het Israëlische leger en kolonisten, en de uitbreiding van illegale nederzettingen, door Israël, steeds intensiever wordt. In de resolutie verwijzen zij ook naar Artsen Zonder Grenzen, die aanklagen dat ziekenwagens niet tot bij gewonden geraken en dat ambulances worden geramd door pantserwagens.

In hun resolutie vragen de parlementsleden dat de Vlaamse regering dat zij de illegale annexatie veroordeelt en sancties instelt tegen deze illegale annexatie, en dat de Vlaamse regering hierbij op internationaal een voortrekkersrol zou spelen. Daarbij vragen zij ook om de handelsrelaties met Israël zo nodig bij te stellen.

Bron: https://docs.vlaamsparlement.be/pfile?id=1975895

 

 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be