IEDER MENS IS GELIJK

Search

Brief aan Macron

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

9 november 2023 (ingekorte versie, volledige versie zie link onderaan artikel)

Het wraakzuchtige militaire offensief op het Palestijnse volk in Gaza, die al 16 jaar in de val zitten door een militaire blokkade, heeft geleid tot 10 328 Palestijnen die zijn vermoord, waarvan 4237 kinderen (7 nov 2023). Twee procent van de bevolking van Gaza is of dood, of gewond of ligt onder het puin, terwijl honderdduizenden dakloos zijn geworden en gedwongen verplaatst.

In de Westbank en Jeruzalem is de situatie radicaal verslechterd: Massale en willekeurige arrestaties, grootschalige beperkingen in mobiliteit, toename van kolonistengeweld inclusief seksuele aanvallen en de gedwongen verplaatsing van de inwoners van 12 dorpen.

In de Gazastrook is gebrek aan alles, dit gecombineerd met demoniserende kwalificaties dat Palestijnen ‘menselijke dieren’ zijn.

Frankrijk nodigt vertegenwoordigers uit van ‘de Palestijnse burgerlijke samenleving’ en daarbij ook vertegenwoordigers van Israël, die Palestijnse rechten weigeren te erkennen. Prominente Palestijnse organisaties worden echter niet uitgenodigd.

Men kan onmogelijk beweren dat Frankrijk de aanbevelingen van het Palestijnse volk ter harte neemt.

Wij roepen op tot een onvoorwaardelijke toegang van humanitaire hulp en de opening van alle grenzen van de Gazastrook.

Sinds 2009 waren er zes verwoestende bombardementen op de Gazastrook. De internationale gemeenschap heeft nagelaten de vinger te leggen op de oorzaak van het geweld en feitelijk de marginalisering van de Gazastrook verstevigd en de illegale blokkade van de Gazastrook genormaliseerd. Dit vanuit de valse veronderstelling dat Palestijnen en Israël gelijkwaardig verantwoordelijk zijn.

Al in 2005 werd al gesteld: ‘De VS beslissen, de Wereldbank heeft de leiding, Europa betaalt en de VN geeft te eten.’

Humanitaire hulp, zonder de politieke wil om het Israëlische systeem van apartheid te ontmantelen en zonder de erkenning van het Palestijnse recht op zelfbeschikking, maken geen einde aan de brutale golven van geweld.

Wij roepen op tot een onmiddellijk staakt het vuren, ongehinderde humanitaire hulp en het starten van een aanklacht bij het Internationaal Strafhof, economische sancties tegen Israël en een wapenembargo.

Ondertekend door Addameer, Al-Haq, Al Mezan, e.a.

https://www.alhaq.org/advocacy/22143.html

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be