IEDER MENS IS GELIJK

Search

Politici in Frankrijk geven het verkeerde signaal!

Facebook
Twitter
Email
Print

12/11/2023 Manifestatie tegen antisemitisme in Parijs
Ā© foto: S5A-0043, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Met hun zelf opgezette manifestaties tegen antisemitisme tonen politici in Frankrijk aan dat een ‘eventuele dreiging’ van antisemitisme belangrijker is dan het redden van mensenlevens in de Gazastrook. Voor een ‘mogelijke’ dreiging komen ze op straat. Maar om de bombardementen en de genocide in de Gazastrook te stoppen, komen ze niet op straat en zijn er enkel een paar loze woorden, maar geen daden. Wanneer wordt de ambassadeur van IsraĆ«l op het matje geroepen of buitengezet? Wanneer worden de handelsrelaties met IsraĆ«l gestopt? Waarom krijgt de president van IsraĆ«l de kans om de Palestijnen in de Gazastrook te ontmenselijken om de bombardementen verder te zetten? Wanneer stoppen de media met het woord te verspreiden van de bezetter? Kunnen zij niet meer onafhankelijk denken en vooral de ‘westerse waarden’ verdedigen? Waarom aanvaardt men de politiek van etnische zuivering die nu al 75 jaar duurt? Hierdoor is men medeplichtig aan het bloed van de duizenden Palestijnse slachtoffers. Kinderen worden de dood ingejaagd omdat IsraĆ«l ‘zich moet verdedigen’. Opdat IsraĆ«l een’ zuiver joodse’ staat kan worden, wordt de Gazastrook ‘vrij’ gemaakt van Palestijnen onder het toezicht van het Westen. Wanneer wordt IsraĆ«l gedwongen om de mensenrechten te respecteren? Om het racisme af te schaffen? Om een democratische staat te worden met gelijke rechten voor joden, moslims en christenen? De westerse waarden worden door IsraĆ«l al 75 jaar met de voeten getreden. Hoelang blijft het Westen ‘blind’ hiervoor? De Gazastrook ‘Palestijnen-vrij’ maken is ook interessant voor IsraĆ«l want voor de kust van de Gazastrook is er gas gevonden, dat IsraĆ«l wenst te exploiteren. Antisemitisme kan alleen maar groeien omdat het westen niet opkomt voor een rechtvaardige en duurzame vrede voor Palestijnen en IsraĆ«li’s.

Ā 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be