IEDER MENS IS GELIJK

Search

Commandocentrum ligt niet onder Al Shifa-ziekenhuis

Facebook
Twitter
Email
Print

Ā© Palestinian News & Information Agency (Wafa) in contract with APAimages, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

De website Consortiumnews heeft in twintig jaar tijd een naam opgebouwd in onderzoeksjournalistiek. Onze redactie heeft geen bevestiging dat de informatie hieronder volledig correct is. Wel heeft de website in het verleden onthullingen gedaan die correct bleken te zijn. Gareth Porter is een gelauwerd auteur.

Terwijl de Israƫlische regering bij hoog en laag beweerde dat zich onder het Al Shifa-ziekenhuis een commandocentrum van Hamas bevond en dat het ziekenhuis gebruikt werd als menselijk schild, was er informatie beschikbaar dat het echte commandocentrum van Hamas zich ergens anders bevond. Namelijk in de stad Beit Lahiya, 8 kilometer verderop. Nadat het Israƫlische leger een kantoor van Hamas had vernietigd, ontdekte het leger een grote tunnelvoorziening dat vrij zeker het commandocentrum van Hamas moet zijn geweest.

Het Israƫlische leger lekte deze informatie aan The Jerusalem Post. Het gaat om een structuur van 30 meter onder de grond met zuurstof, airconditioning en communicatiemateriaal dat veel meer up to date was dan op andere plaatsen. De Jerusalem Post publiceerde het verhaal op 14 november.

Op 15 november werden echter in de media AK-47 geweren, granaten en uniformen getoond die gevonden zouden zijn in El Shifa. Het probleem is dat al deze vondsten met de hand in het gebouw kunnen zijn gebracht. Bovendien is er geen goede verklaring waarom Hamas deze wapens op de MRI-afdeling van het ziekenhuis heeft achtergelaten. Hamas heeft namelijk een groot tunnelnetwerk waarin het wapens kan verbergen.

Nog problematischer is de getekende video die Daniƫl Hagari op 27 oktober namens de IDF toonde over waar de plaatsen waren onder Al Shifa. Dit was voor de ontdekking van het commandocentrum in Beit Lahiya. Het Israƫlische leger heeft de video inmiddels verwijderd. Het zou een schandaal kunnen worden als de volledige waarheid aan het licht komt. Kortgeleden werd wel een tunnel getoond bij Al Shifa, maar die was maar 10 meter diep.

Consortium News concludeert dat het verhaal dat Hamas ziekenhuizen gebruikt om zijn activiteiten te coƶrdineren een vorm van misleiding is die de bedoeling heeft de media in de VS te beĆÆnvloeden en een rechtvaardiging te bieden op de genadeloze aanval op de burgerbevolking van de Gazastrook.

Verschillende deskundigen verklaren inmiddels dat het bewijs dat Israƫl heeft geboden voor een commandocentrum onder Al Shifa niet steekhoudend is.

IDF Knew Real Hamas HQ While Lying About al-ShifaĀ 

Ā 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be