IEDER MENS IS GELIJK

Search

Conclusies van een VN-commissie

Facebook
Twitter
Email
Print

Ā© Foto, vernietiging in de Gazastrook

De bevindingen van de door de VN ingestelde commissie van onderzoek zijn genadeloos. De vraag die iedereen zich stelt: zullen ze een einde maken aan de decennialange Israƫlische straffeloosheid?
Hieronder publiceren we een selectie van de conclusies van de onderzoekscommissie.


ā€¢ De Commissie is van mening dat de militaire operatie van IsraĆ«l in de Gazastrook, en de gevolgen ervan, niet begrepen of beoordeeld kunnen worden zonder rekening te houden met de ontwikkelingen die ertoe hebben geleid. De operatie past binnen een permanent beleid, gericht op IsraĆ«ls politieke doelstellingen ten aanzien van de Gazastrook en het bezette Palestijnse grondgebied als geheel.

ā€¢ De militaire operaties en de wijze waarop ze werden uitgevoerd hebben de effecten van de [IsraĆ«lische] blokkade [van de Gazastrook] aanzienlijk verergerd. In korte tijd werd een niet eerder geziene lange-termijn-schade aangericht, zowel aan de bevolking als aan haar ontwikkeling en kansen op herstel.

ā€¢ In dit opzicht waren de operaties een voortzetting van een groter beleid van bestraffing van de bevolking van de Gazastrook voor haar weerstand en schijnbare steun voor Hamas, mogelijk met de bedoeling een verandering in die steun af te dwingen.

ā€¢ Het herhaaldelijke [IsraĆ«lische] falen om onderscheid te maken tussen [Palestijnse] strijders en burgers lijkt volgens de Commissie het gevolg van bewust aan militairen uitgevaardigde richtlijnen, zoals door sommigen van hen beschreven, en niet van incidentele vergissingen.

ā€¢ [nog vele andere punten]

LET OP!! Dit rapport is niet van 2023, maar is verschenen op 15 september 2009 in opdracht van de VN. Gevolgen had dit rapport niet. Intussen zijn wij vele onderzoeken verder.
ELKE KEER DAT EEN RAPPORT WORDT GEPUBLICEERD ZONDER DAT DAAR ACTIE OP VOLGT, WORDT ISRAƋL GESTERKT IN DE OVERTUIGING ONAANTASTBAAR TE ZIJN.

https://rightsforum.org/breaking-conclusies-onderzoek-gebeurtenissen-gaza-bekend/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be