IEDER MENS IS GELIJK

Search

Aantal politieke gevangenen opvallend gestegen

Facebook
Twitter
Email
Print

Addameer meldt een opmerkelijke stijging van het aantal gevangenen in vergelijking met 2020 en nu in vergelijking met september 2023.

De stijging van het aantal gevangenen in administratieve detentie is het meest zorgwekkend. Administratieve detentie (gevangenneming zonder officiële aanklacht of vorm van proces) is fundamenteel in strijd met de rechten van de mens (art 9 Universele Verklaring Rechten van de Mens van de VN).

In de praktijk sluit Israël velen op in administratieve detentie. Het begint met 3 maanden en kan daarna voor jaren worden verlengd.

Deze praktijk is niet verenigbaar met een rechtstaat zoals wij die kennen.

Op 24 oktober vraagt Addameer om opheldering over de dood van twee Palestijnse gevangenen: Omar Draghmeh (58 jaar en in administratieve detentie) en Arafat Hamdan (25 jaar). Deze twee gevangenen waren compleet geïsoleerd van de buitenwereld. De omstandigheden rond hun sterven zijn onduidelijk.

Op 23 oktober werd prof Imad Barghouti gearresteerd door de bezettende macht. Imad Barghouti is professor in de fysica. Hij is geliefd bij zijn studenten en vader van vijf kinderen. Imad Barghouti is een van de meest gerespecteerde wetenschappers. Hij heeft charisma en spreekt zich onophoudelijk uit tegen de Israëlische bezetting. Hij is geen lid van een politieke partij en heeft nooit naar geweld gegrepen.

https://www.addameer.org/news/5179

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be