IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Verklaring ngo’s over gedwongen verplaatsingen

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: B’Tselem

De afgelopen drie weken hebben kolonisten geprofiteerd van het gebrek aan aandacht voor de Westbank en de wijdverbreide woede in Israël tegenover Palestijnen. Ze hebben een versnelling hoger geschakeld in hun campagne van geweldige aanvallen. De afgelopen weken zijn dertien herdersgemeenschappen weggedreven. Bij vele andere gemeenschappen dreigt eenzelfde lot.

Bilal Muhammed Saleh werd gisteren vermoord toen hij olijven aan het plukken was. Hij is de zevende vermoorde Palestijn sinds de oorlog begon.
De Israëlische regering ondersteunt de aanvallen en doet niets tegen dit geweld. Integendeel, ministers in de regering en andere prominenten steunen het geweld…
Wij als Israëlische ngo’s roepen de internationale gemeenschap dringend op om deze gedwongen verplaatsingen in de Westbank stop te zetten door een heldere, sterke en directe interventie.

Ondertekend door o.a. Amnesty International Israel, B’Tselem, Breaking the Silence, Rabbis for Human Rights, Yesh Din en Zochrot.

https://www.btselem.org/press_releases/20231029_joint_emergency_call_to_the_international_community_stop_the_forcible_transfer_in_the_west_bank

 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag





Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be