IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

100 dagen genocide, Mars voor Gaza in Gent.

Facebook
Twitter
Email
Print

Op zaterdag 13 januari verzamelen we voor een nieuwe solidariteitsmars voor Palestina in Gent. Twee dagen later bereiken we de droevige mijlpaal van 100 dagen sinds de meest recente escalatie van de gruwelijke bombardementen en genocide in Gaza begonnen op 7 oktober.

De genocidale oorlog van Isra√ęl tegen Gaza heeft nu meer dan 22.000 Palestijnen het leven gekost, duizenden worden nog vermist en verondersteld dood onder het puin van hun eigen huizen. Met 57.000 gewonden, 1.9 miljoen ontheemden en een uitbraak van epidemie√ęn is het lijden onvoorstelbaar. De internationale gemeenschap blijft in gebreke door niet te eisen dat Isra√ęl zijn aanval staakt en de belegering opheft, zodat dringende humanitaire hulp Gaza kan bereiken.

We blijven de straat op gaan omdat de bloedbaden niet zijn gestopt in 2024. Op 13 januari roepen we samen met internationale organisaties op tot een wereldwijde dag van actie voor Gaza. Samen met de hele wereld eisen we een permanente wapenstilstand, een einde aan de Gaza-genocide, het be√ęindigen van de bezetting en het ontmantelen van het Isra√ęlische apartheidsregime.

De wereld mag niet zwijgen terwijl het lijden voortduurt. Laat je stem horen tijdens de mars in Gent op 13 januari. Samen kunnen we druk uitoefenen en een verschil maken. De tijd om actie te ondernemen is nu.

Verspreid deze boodschap, nodig vrienden uit en laten we samen een krachtig signaal sturen voor Gaza.

Stewards gezocht om de mars in goede banen te leiden!

Om alles in goede banen te leiden hebben we nog alle hulp nodig, meer concreet zoeken we mensen die de taak als steward op zich willen nemen.

Praktisch:

Je kan aanwezig zijn om 13u45 om een briefing te krijgen over het parcours en je taken. Je praat voldoende Nederlands om te communiceren met de deelnemers en wanneer nodig met de politie. Je bent meerderjarig. Je begeleidt de deelnemers in de juiste route. Start van de mars is op de Poeljemarkt, einde van de mars is op de Vrijdagmarkt, rond 16u30. Meer info: campaign@palestinasolidariteit.be. Heel erg bedankt alvast!!!

Via dit formulier kan je je opgeven, bedankt voor jouw inzet en solidariteit!

‚Äʬ†Waar: Gent, onder de Stadshal (Poeljemarkt)
‚Äʬ†Datum: Zaterdag 13 januari, 14u verzamelen onder Stadshal (Poeljemarkt) en om 14u30 vertrekt de mars.

Volg hier het Facebook event voor updates!

Een organisatie van: https://gentsecoalitievoorpalestina.wordpress.com/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be