IEDER MENS IS GELIJK

Search

21 januari mars voor Palestina: Onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren, gerechtigheid voor Palestina

Facebook
Twitter
Email
Print

Wat er vandaag gebeurt in Gaza is een voortzetting van de Nakba, toen in 1948 honderdduizenden Palestijnen met geweld uit hun huizen en dorpen werden verdreven. Wat er vandaag gebeurt in Gaza is de voortzetting van 75 jaar schendingen van het internationaal recht, van kolonialisme en apartheid tegen het hele Palestijnse volk, van de bezetting van hun land en van een al 16 jaar durende blokkade van de Palestijnen in de Gazastrook.

In iets meer dan 100 dagen werden al meer dan 24.000 Palestijnen, voornamelijk vrouwen en kinderen, gedood. Meer dan 60.000 mensen zijn gewond geraakt. Meer dan 7.000 mensen worden vermist. Ongeveer 1,9 miljoen mensen moesten op de vlucht slaan en een groot deel van de civiele infrastructuur is volledig verwoest. De internationale gemeenschap moet ingrijpen om een einde te maken aan het voortdurende onrecht.

Ze moet dringend een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren bekomen en zorgen voor de bescherming van alle burgers, de vrijlating van alle gevangenen, het einde van de belegering en de toegang tot internationale hulp voor de Palestijnen in Gaza, die zich momenteel in een absolute humanitaire noodsituatie bevinden.

Laten we zondag 21 januari om 14u¬†manifesteren vanaf¬†het Noord-Station (einde voorzien aan Place Jean Rey ,vlakbij Europees Parlement) ¬† om 16u30, lengte traject is iets minder dan 3 km) om te eisen¬†dat Belgi√ę:

  • het initiatief neemt om een volledig internationaal militair embargo in te stellen, en in Europees verband artikel 2 inzake de eerbiediging van de mensenrechten in het Associatieverdrag tussen de EU en Isra√ęl in werking stelt zodat er economische en diplomatieke gevolgen komen voor de staat Isra√ęl.
  • zijn volledige steun verleent aan de lopende onderzoeken van het Internationaal Strafhof (ICC) en de openbare aanklager aanmoedigt om van de vervolging van daders van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en de misdaad van apartheid een absolute prioriteit te maken.

  • Zijn volledige steun verleent aan de procedure die Zuid-Afrika bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) tegen Isra√ęl heeft aangespannen om een einde te maken aan de genocide en etnische zuivering van het Palestijnse volk door Isra√ęl, en alle voorlopige maatregelen waartoe het Hof heeft besloten volledig naleeft.

  • in overeenstemming met het internationaal recht een einde maakt aan alle medeplichtigheid aan de apartheid tegen het Palestijnse volk, te beginnen met het versterken van de politieke en budgettaire steun aan de werking en het bijwerken van de VN-database van bedrijven die betrokken zijn bij kolonisatie, en door alle handel met de Isra√ęlische nederzettingen in debezette Palestijnse gebieden te verbieden.

Meer info via dit facebookevent.

We zijn ook nog op zoek naar stewards om de manifestatie in goede banen te leiden, hier meer info.

De organisatoren roepen de deelnemers op om deze ordewoorden te respecteren en vreedzaam te betogen.

Elke steun voor oorlogsmisdaden of aanvallen op burgers, of elke uiting van antisemitisme of enige andere vorm van racisme zal leiden tot uitsluiting van de manifestatie.

Ondertekenaars van de oproep:
11.11.11, Association belgo-palestinienne (ABP), ABVV-FGTB, ABVV-Algemene Centrale, ABVV-jongeren, ACV-CSC, Attac W-B, Agir pour la Paix, Amnesty International (FR & NL), À Contre-Courant, Ambassadeurs d’Expression Citoyenne, AWSA-Be, BA4P, Beitna, Beweging.net, Broederlijk Delen, CEPAG, CETRI, CNAPD, CNCD-11.11.11, Cocabe, Comité belge de soutien au peuple sahraoui, Communauté palestinienne de Belgique et du Luxembourg, Cercle de Libre Pensée-Kring voor het Vrije Denken, De-Colonizer, Diem25, Een Andere Joodse Stem (EAJS), Entraide & Fraternité, Etopia, Fédération internationale pour les Droits Humains (FiDH), FJJ, FGTB wallonne, Formation Léon Lesoil, Forum Nord-Sud, Intal, Jeunes CSC, Laba asbl, Masereelfonds, Mouvement Ouvrier Chrétien (MOC), Mouvement Présence et Action Culturelles (PAC), Palestina Solidariteit, Pax Christi Vlaanderen, Solidaris, SolSoc, Union des Progressistes Juifs de Belgique (UPJB), Vie féminine, Viva Salud, Vrede vzw.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be