IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Oproepen tot genocide in de Israëlische media

Facebook
Twitter
Email
Print

©Foto: Palestina Solidariteit, manifestatie december 2023, Brussel.

Een groep prominente Israëliërs heeft de juridische autoriteiten beschuldigd van het negeren van schaamteloze oproepen tot genocide en etnische zuivering in de media. Ze stellen dat voor het eerst legitiem wordt geacht om gruweldaden tegenover miljoenen burgers te plegen. Oproepen tot collectieve misdaden zijn mainstream geworden en aan de orde van de dag.

Yitzhak Kroizer is lid van de Knesset. Hij zegt: ‘De Gazastrook moet met de grond gelijk worden gemaakt. Voor iedereen daar is er maar één straf: de doodstraf’.

Tally Gotliv van de Likudpartij riep op om een kernbom te gooien op Gaza: ‘Voordat we grondtroepen inzetten, laten we eerst dit wapen gebruiken’.

Het parlementslid Boaz Bismuth verwees naar een genocide in de Bijbel: ‘De herinnering aan Amalek moet worden uitgewist’.

De journalist Zvi Yehezkeli zei op Kanaal 13: ‘We hadden een veelvoud van 20 000 mensen moeten doden, te beginnen met een klap van 100 000’.

De initiatiefnemers stellen dat er grote bedragen worden besteed aan het zoeken naar supporters voor Hamas. Daartegenover staat de straffeloosheid van Israëliërs die oproepen tot moord op Palestijnen, het bombarderen van Palestijnse steden en zelfs oproepen tot genocide. Dit soort ontoelaatbare meningen hebben invloed op hoe Israël oorlog voert.

Jarenlang hebben we het normaal gevonden als terroristen dood werden geschoten, ook als ze geen acute bedreiging meer vormden.

Michael Sfard: ‘Ik heb hier vaak tegen geprotesteerd: De dood onlangs van de Israëliër Yuval Doron Kestel is het gevolg van deze praktijk. Hij schoot twee terroristen dood en werd vervolgens door Israëlische eenheden gedood terwijl hij zijn wapens al had weggegooid.’

https://www.theguardian.com/world/2024/jan/03/israeli-public-figures-accuse-judiciary-of-ignoring-incitement-to-genocide-in-gaza

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be