IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Honger in Gaza

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Eye on Palestine @Mahdy_zourob

Op 21 december 2023 publiceerde het IPC Famine Review Committee (FRC) een rapport over de situatie in Gaza. Het FRC bestaat uit onafhankelijke experts die gebruikmaken van de internationaal geaccepteerde classificatie van voedselonzekerheid. Op grond van een onderzoek van twee weken concludeert het comité dat 80% van de gezinnen in de noordelijke Gazastrook en de helft van de huishoudens in het zuiden dagen had zonder voedsel. Ongeveer 93% van de bevolking heeft acute voedselonzekerheid ervaren.

15% van de bevolking, 378 000 mensen, zitten in fase 5, de meest alarmerende fase. Als de situatie zo blijft, zal er binnen een half jaar een hongersnood uitbreken in de Gazastrook.

UNWRA bericht dat wanhopige, hongerige en opgejaagde mensen trucks met hulp laten stoppen, voedsel pakken en het direct opeten. De coördinator van medische urgentie verklaart: ‘Overal waar we naar toegaan, vragen mensen om voedsel. Zelfs in ziekenhuizen vragen patiënten om voedsel. Oxfam en Human Rights Watch verklaren dat Israël uithongering gebruikt als een wapen in de oorlog.

https://www.btselem.org/gaza_strip/20240108_israel_is_starving_gaza

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be