IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Betoging, 3 maart in Genk: ‘Gerechtigheid voor Palestina!’.

Facebook
Twitter
Email
Print

Justice for Palestine – Gerechtigheid voor Palestina

Betoging voor Palestina ā€“ Genk 3 maart

Genocide en tragedie gaan voort

De vernietiging van Gaza en het vermoorden en wegjagen van de burgerbevolking door de IsraĆ«lische staat, gaan onverminderd door. Hele woongebieden zijn vernield en ontvolkt. Het dodental is momenteel meer dan 27 000, waarvan de meerderheid vrouwen en kinderen. 1,9 miljoen mensen zijn vluchteling geworden. Er moet nu opgetreden worden, of morgen is er geen Gaza meer waar de Palestijnen kunnen leven. Ook op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem zijn Palestijnen niet veilig voor het geweld van IsraĆ«l.Ā 

Kom mee met ons op straat om de stem te worden van de Palestijnen!

Stop de genocide!

Staakt-het-vuren nu!

De internationale gemeenschap faalt

De VS, de EU en de VN staan erbij en kijken ernaar. Zij moeten de IsraĆ«lische agressie stoppen door een staakt-het-vuren af te dwingen, o.a. door sancties en een boycot. IsraĆ«l moet berecht worden voor zijn misdaden, de kolonisatie en zijn apartheidssysteem. Alleen Zuid-Afrika was moedig genoeg om een zaak aan te spannen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag om deze genocide aan te vechten. Wij willen dat BelgiĆ« dit initiatief steunt, want ook bij BelgiĆ« ligt de verantwoordelijkheid om als verdragspartij op te treden als er ergens een genocide plaatsvindt.Ā 

Ons land moet ophouden handel te drijven met Israƫl, anders blijft Belgiƫ aan de kant van de onderdrukker staan. De internationale verdragen, wetten en normen zijn geen vodje papier. Er moet een serieus vredesplan en een echte oplossing komen voor de Palestijnse kwestie. Alleen zo kunnen de twee gemeenschappen vredig naast elkaar leven.

Wij willen dat humanitaire hulp voor Palestina meteen mogelijk wordt gemaakt en dat alle gevangenen, aan beide kanten, vrijgelaten worden.

Ongelimiteerde humanitaire hulp voor Gaza!

Wapenembargo nu!

Sancties tegen en boycot van Israƫl!

Limburgers komen op voor Palestina

Het burgerplatform ā€œLimburg voor Palestinaā€ organiseert een solidariteitsmanifestatie op 3 maart 2024 te Genk. Wij willen aan alle burgers en verenigingen de mogelijkheid bieden om hun solidariteit, steun en medeleven te uiten met het Palestijnse volk in deze moeilijke tijden, en om onze eisen kracht bij te zetten. Na de optocht doorheen de straten van Genk-centrum zal een slotmeeting plaatsvinden waar verschillende sprekers het woord zullen nemen om beleidsmakers op te roepen tot actie. Sluit u ook aan bij het platform ā€œLimburg voor Palestinaā€ voor toekomstige acties en activiteiten.

Roepen mee op voor deze actie

Algemene Centrale ABVV, ACV Puls, AIF, Geneeskunde voor het Volk, Groen Genk, Hart boven hard, het Grote Verzet, vzw Open je hart, Palestina Solidariteit Limburg, PVDA Limburg, Uit de Marge, WeForThem, Youth4Palestine,ā€¦ en tientallen privĆ©-personen

Praktisch:

Wanneer: zondag 3 maart te Genk centrum.

Startpunt: Cosmogolempark, achter het jeugdhuis Rondpunt 26

Startuur betoging: 14u30

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be