IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Het studentenprotest tegen de genocide in de Gazastrook wordt op onvoorstelbare wijze gecriminaliseerd in de Verenigde Staten. 

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Palestina Solidariteit stockfoto, protest 18 December 2023 Brussels 

 Amerikaanse campussen worden overspoeld door studenten- en faculteitsdemonstraties tegen de voortdurende Israëlische wreedheden in de Gazastrook, die volgens het Internationaal Gerechtshof een genocide genoemd kan worden. Deze onschuldige studentendemonstraties, die de afgelopen zestig jaar normaal zijn geweest, worden door de politie hardhandig aangepakt en door universiteitsbesturen gecriminaliseerd, zoals dat nog niet eerder gebeurde. 

 De Israëlloby beschuldigt deze vreedzame demonstraties op de campussen van antisemitisme in een poging om de kritiek op het beleid van de Israëlische regering gelijk te stellen aan onverdraagzaamheid tegenover Joden. In de realiteit worden deze demonstraties gedreven door verontwaardiging over zes maanden oorlogsmisdaden die begaan worden door de fascistische regering die nu aan de macht is in Israël. 

Grote Amerikaanse universiteiten laten hun studenten en docenten arresteren voor “huisvredebreuk” op hun eigen campus, waarbij velen van hen worden geschorst en uit hun studentenhuis worden gezet (waarvoor ze hebben betaald en waarvan ze de huurvoorwaarden niet hebben geschonden). 

Diezelfde grote Amerikaanse universiteiten zwegen toen de extremistische regering in Israël elke universiteit in de Gazastrook verwoestte, waardoor 88.000 studenten niet meer konden studeren en hun opleiding onderbroken werd, wie weet voor hoe lang nog.  

Het Israëlische leger heeft ook 5.479 studenten en 261 leraren vermoord met bombardementen. 

 Op 30 maart werd er geschat schat dat 87,7% van alle schoolgebouwen in de Gazastrook beschadigd of vernietigd zijn. 212 schoolgebouwen hebben een voltreffer gehad en zouden ernstig beschadigd kunnen zijn en nog eens 282 hebben matige, lichte of waarschijnlijke schade opgelopen. Voorheen gingen 503.500 kinderen naar school en gaven 18.900 leraren les. Elke universiteit in de Gazastrook is verwoest. 

https://mesana.org/advocacy/letters-from-the-board/2024/04/24/mesa-board-joint-statement-with-caf-concerning-escalating-repression-of-protest-on-campuses

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be