Brief aan de CEO van Carrefour van een bezorgde klant…

Onderwerp: De medeplichtigheid van de Carrefour Group aan de ernstige mensenrechtenschendingen van Israƫl.

Geachte,

Ik heb onlangs vernomen dat Carrefour Group een franchiseovereenkomst heeft getekend met de IsraĆ«lische bedrijven Electra Consumer Products en haar dochteronderneming Yenot Bitan, beide actief in de illegale IsraĆ«lische nederzettingenindustrie ā€“ een oorlogsmisdaad volgens internationaal recht. Deze beslissing maakt Carrefour medeplichtig aan IsraĆ«ls oorlogsmisdaden, kolonisatie, bezetting, etnische zuivering en apartheid opgelegd aan de Palestijnen.

Carrefour Group besloot, net als verschillende andere westerse bedrijven, Russische producten uit hun winkels te halen als een vorm van protest, slechts enkele weken na de Russische invasie van OekraĆÆne. Waar is het moreel kompas bij het zien van bijna 20000 Palestijnse doden de afgelopen maanden?

Waar is de morele houding van Carrefour tegen het IsraĆ«lische regime van militaire bezetting, kolonialisme en apartheid dat de Palestijnen al decennia onderdrukt?Ā 

Met de economische winst waar u aan bijdraagt kan Israƫl haar onrechtvaardige politiek mee financieren.

Daarom vraag ik Carrefour Group om dit partnerschap met dezeĀ  IsraĆ«lische bedrijven te beĆ«indigen en de verkoop van IsraĆ«lische producten in alle supermarkten die Carrefour Group over de hele wereld exploiteert, te bevriezen, tot er een rechtvaardige oplossing voor de IsraĆ«lisch/Palestijnse kwestie wordt gevonden.

De Carrefour Group zou nooit een apartheids – en een koloniaal regime mogen steunen.

Wat zal Carrefour ondernemen ten aanzien van haar partnerschap met deze IsraĆ«lische bedrijven?Ā 

Ik zal in tussentijd van uw beslissing alvast zoveel mogelijk mensen in mijn omgeving informeren over Carrefour haar medeplichtigheid, een morele plicht die ik met trots opneem.

Ik kijk uit naar uw antwoord

Hopende op een rechtvaardige en menswaardige beslissing van Carrefour

Met vriendelijke groeten

Hier kan je een persoonlijke boodschap toevoegen aan onze brief aan Carrefour. Sluit je extra boodschap NIET af met je ‘naam en begroeting’ dit gaat automatisch op het einde van de mail! TIP: Wees concreet, kort en bondig!

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be