Palestina verknipt

Palestina verknipt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Roep mee op tot sancties zolang voor Israël annexatie op tafel ligt

Met een educatieve tool willen we de situatie beter visualiseren. Door de situatie te vergelijken met België wordt het duidelijk hoe verschrikkelijk de situatie zal zijn voor de Palestijnen als de EU dit ongestraft laat gebeuren. Bekijk hem onderaan op deze pagina De boodschap die je in de video zag willen wij verspreiden naar politici en gemeentebesturen in België. Hier komen heel wat druk- en portkosten bij kijken. Draag jij een centje bij? Voor een kleine bijdrage (5 EUR) kan je ook een set bij je thuis toegestuurd krijgen. Laat dan een boodschap achter in de mededeling met je adres. 

Onbeschaamd zeggen Israëlische politici al jaren dat ze tot annexatie willen overgaan. Annexatie is het eenzijdig en illegaal innemen van grondgebied, dit gebeurt nooit geweldloos aangezien het met militaire macht gebeurt en tegen de wil van de Palestijnse bevolking ingaat. Het gaat om regelrechte diefstal op grote schaal.

Reeds decennia lang worden loze beloftes gemaakt aan de Palestijnse bevolking, dat internationaal recht en mensenrechten ook door Israël moeten gerespecteerd worden dat ze geduld moeten hebben en verzet moeten afzweren. Maar de Europese Unie breidde telkens maar de akkoorden met Israël uit onder het mom dat we dan meer impact zouden hebben. Ze zeiden dat als het erop aan zou komen we “een stok achter de deur” zouden hebben.

Maar zelfs nu wanneer Israël aankondigde tot regelrechte annexatie te willen overgaan, gaat geen enkel land verder dan holle verklaringen.

Hebben we onze les nog altijd niet geleerd?

Het is tijd dat de wereld wakker wordt. Israël zal haar beleid niet veranderen zonder sancties. En wij moeten wakker worden, de EU zal geen sancties opleggen als wij dit niet in grote getale eisen. De rapporten de cijfers, de juridische analyses zijn gekend. Wij willen sancties NU tot Israël haar beleid tov de Palestijnse burgers veranderd.

Alle akkoorden tussen Israël en de EU moeten aan de basisvoorwaarde voldoen dat Israël de basisrechten van alle burgers respecteert in de gebieden die ze controleert. Zolang Israël dit weigert moeten deze akkoorden opgeheven worden. 

Wat kan jij doen?

Verspreid mee deze boodschap, op Facebook, op twitter, op instagram, op WhatsApp, per mail of andere kanalen. Alleen als we talkrijk zijn zullen we gehoord worden. 

Vul dit formulier in, maar beter nog na het invullen kan je zelf een postkaart afdrukken en per post of per mail versturen. 

Vraag vrienden en kennissen om deze oproep mee te onderschrijven. Maar spreek ook jouw lokale politici aan in je eigen gemeente of stad zodat zij binnen hun partij de discussie aangaan en onze stem mee versterken. 

Doe een gift om onze werking te steunen. 

België moet binnen de EU maar ook als souvereine staat optreden tegen de aangekondigde annexatie van grote delen van de Palestijnse bezette gebieden door Israël. 

Wij eisen, als Belgische burgers,  effectieve en concrete acties tegen Israël zolang dit criminele plan niet categoriek wordt afgewezen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en nieuwsupdate en blijf op de hoogte !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw,

Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking

en/of project Palestina + naam project

Naam*

E-mailadres

Project*

Bericht

Bedrag €*Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Naam*

E-mailadres

Project*

Bericht

Bedrag €*Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be