IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Realisaties in Palestina dankzij uw donaties in 2021.

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto’s :Palestina Solidariteit en partners projecten

Met Palestina Solidariteit richten we ons vooral op sensibilisatie en acties in België maar we geloven ook sterk in het ondersteunen van lokale initiatieven in Palestina die de soemoed (standvastigheid) van de Palestijnse bevolking vergroten.

Van het Keffiyeh jeugdcentrum in New Askar vluchtelingenkamp, de circusschool, DCI-Palestine, steun aan studenten, de Palestijnse vrouwenbeweging ‘PWWSD’, noodhulp voor Gaza in 2021 en de landbouwgemeenschap in Wadi Fukin.

Omdat we zien hoe de projecten die we steunen elke dag werken aan een veerkrachtige Palestijnse samenleving gaan we hen ook dit jaar blijven ondersteunen.

Hier meer info over onze projecten in Palestina en hoe u hen ook dit jaar kan steunen.

Maak kennis met onze partners en hun realisaties in 2021

Keffiyeh Center in het vluchtelingenkamp New Askar Nabloes
Jongerencentrum dat met tientallen vrijwilligers broodnodige sociale en educatieve activiteiten organiseert voor de inwoners van het vluchtelingenkamp.

● Sportactiviteiten voor meer dan 100 jongeren (aankoop sportkledij en materiaal)
● Versterking vrijwilligerswerking centrum
● Dagelijkse activiteiten in het kamp voor de kinderen (dans, kunst, sport,…)
● Daguitstappen.

(Foto rechts: sport tijdens zomer activiteiten kamp)

Wadi Fukin (Bedreigd landbouwdorp)
Wadi Fukin is het enige dorp in Palestina waar de oorspronkelijke bewoners terug zijn kunnen keren naar hun gronden, na een verblijf van 30 jaar in het Dheishe vluchtelingenkamp in Bethlehem. Hoewel het aantal appartementsblokken in de aangrenzende kolonie blijven groeien en de problemen overduidelijk zijn als je het dorpje bezoekt is er slechts beperkte hulp.

Het afgelopen jaar hebben we samen met de landbouwgemeenschap een lokaal korte keten landbouwproject opgezet. Zo bieden we een alternatief voor de producten uit de kolonies die tegen goedkope prijzen op de markt gedumpt worden en versterken we de lokale gemeenschap.
Hier meer info over ons project (Wadi Fukin farmers). Foto links: Markt Wadi Fukin farmers

Palestinian Working Women Society for Development (PWWSD)

PWWSD gelooft dat om een onafhankelijke Palestijnse staat te bekomen, vrouwen vrije individuen moeten zijn in alle aspecten. Zij eisen dat vrouwenrechten hoog op de agenda worden geplaatst en niet ondergeschikt zijn aan de vrijheidsstrijd van het Palestijnse volk.  PWWSD geeft workshops rond familiegeweld, rond vrouwenrechten en ondersteunen vrouwen die willen opkomen bij de lokale verkiezingen met een volledig leertraject samen met vrouwen die reeds bij vroegere verkiezingen opkwamen.
Tijdens de opleiding werd aandacht besteed aan: goede praktijken en hoe campagne voeren, publiek spreken, voorspraak en lobbywerk, zichtbaarheid vergroten, debatteren, …

Foto links onder: Opleiding juni 2022 Verbeteren en vergroten van de politieke participatie van vrouwen en vergroten van hun invloed’

Peter of meterschap van een Palestijnse student(e). (Foto rechts boven)
Door peter of meter te worden van een student(e), gedurende enkele jaren, is de kans reëel dat de cirkel van de armoede voor de kinderen uit dit gezin doorbroken wordt. De afgestudeerde is dan ook in staat om de jongere broers en zussen financieel te steunen tijdens hun studie. Wanneer de economische situatie achteruit gaat en als gevolg hiervan een gezin financiële problemen krijgt dan zijn het vaak de dochters die daar het slachtoffer van worden.
Daarom heeft Palestina Solidariteit in samenwerking met PWWSD peter-/meterschap opgericht in België, opdat ook u concreet zou kunnen helpen.

Defense for Children International – Palestine (DCI-Palestine)
DCI streeft naar een Palestijnse gemeenschap die veiligheid biedt aan alle kinderen en biedt gratis advocaten aan gearresteerde kinderen. Het gevangennemen van jongeren blijft ondanks de internationale druk nog steeds een gangbare praktijk. DCI staat hen bij maar probeert ook via vorming preventief te werken. DCI geeft vorming in risicogebieden. Via het project ‘Ken je rechten’ versterkt DCI-P jongeren door vorming te geven over wat ze wel of niet kunnen zeggen bij een eventuele arrestatie.
Op 12/06/22 zitten er 170 Palestijnse minderjarigen in Israëlische gevangenissen

DCI-Palestine werd het afgelopen jaar extra geviseerd, samen met 5 andere NGO’s werd ze door Israël gecriminaliseerd als ‘terreurorganisatie’. Gelukkig kon internationale druk voorlopig voorkomen dat DCI haar werk niet meer kan doen. In de pakkende getuigenis beschrijft Ahed hoe Israëlische militairen haar als menselijk schild gebruikten…

De Palestijnse circusschool

De circusschool stimuleert jongeren van 10 tot 25 jaar om hun fysieke, sociaal-emotionele, artistieke en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Wekelijks komen de meisjes en jongens samen voor een circusles. De gevorderde studenten werken een show uit waarmee ze de baan op gaan in de bezette gebieden. Je kan een Palestijnse jongere de kans geven om deel te nemen aan dit waardevolle en educatieve project!


Noodhulp aan Gaza
De bezetting is zwaar, tijdens bepaalde periodes of bij specifieke families zijn er soms acute noden, via PWWSD proberen wij hier ook te helpen
In mei 2021 werd Gaza ongenadig hard getroffen door Israël, het menselijk leed was (en is) erg groot. I.s.m. onze partner PWWSD werden de meest getroffen families geholpen met dringende noodhulp (noodpakketten met voedsel en hygiënische producten), mentale ondersteuning, speelpakketten voor kinderen). Met uw steun konden we alvast het leed voor deze gezinnen wat verzachten.

U kan één van deze fantastische project steunen door te storten op:
IBAN: BE64 5230 8014 8852
Mededeling: ‘Naam project ‘of ‘Zuidwerking’ voor een algemene gift voor de projecten

U kan uiteraard ook een gift doen voor onze werking in België, dan vermeldt u ‘Noordwerking’.
Voor giften vanaf € 40 giften levert Palestina Solidariteit een fiscaal attest, hier alle info fiscaal attest.

Wist u dat het ook mogelijk is om ons maandelijks of jaarlijks een automatische gift te doen?  Meer info hier, neem ook gerust contact met ons op voor meer informatie: secretariaat@palestinasolidariteit.be.

Van harte dank voor uw solidariteit met Palestina!

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be