IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Palestina Solidariteit dankt minister Gennez voor de veroordeling van het Israëlische geweld in de bezette Palestijnse gebieden!

Facebook
Twitter
Email
Print

Palestina Solidariteit dankt minister Gennez voor de veroordeling van het Israëlische geweld in de bezette Palestijnse gebieden!

Gennez hekelde vorige week in een interview in De Morgen dat er weinig aandacht gaat naar de de situatie in de Palestijnse gebieden.


“Daar wordt de situatie onhoudbaar”, zo zegt ze in het interview. “Er worden hele dorpen van de kaart geveegd door de Israëli’s. De periodes van escalerend geweld zijn korter dan voorheen, frequenter en intenser. Sinds begin dit jaar zijn al meer Palestijnen verwond en gedood bij geweld dan in heel het jaar 2022. “2023 is nu al het dodelijkste jaar sinds lang in het Israëlisch-Palestijnse conflict, met slachtoffers aan beide zijden – maar aan Palestijnse zijde helaas ook 34 kinderen. Een normaal leven wordt de facto onmogelijk gemaakt. We klagen dit aan, ook uit respect voor de Belgische belastingbetaler en de inspanningen van de internationale gemeenschap.”


Ondanks de druk vanuit Israël op de uitspraken van de minister blijft de minister achter haar uitspraken staan.
Gennez haalde door de commotie zelf de internationale pers, een Amerikaase nieuwssite kopte met “De Belgische minister Caroline Genez zegt wat Biden niet wil: Israël veegt hele Palestijnse dorpen van de kaart”. Lees hier het artikel.

We vinden het bewonderenswaardig dat de minister zich niet laat chanteren en mensenrechten voorop stelt!

Op de Europese top vorige week in Cadiz rond ontwikkelingssamenwerking bleef de Minister niet bij de pakken zitten en zocht ze steun voor een eensgezind Europees standpunt rond de Israëlisch/Palestijne kwestie, het is tijd voor een structurele oplossing. Israëli’s en Palestijnen verdienen vrede.

We willen daarom de Minister een hart onder de riem steken vanuit Palestina Solidariteit en ons samen strijdbaar opstellen.

Palestina Solidariteit hoopt dat de minister daarom snel concrete stappen zal ondernemen om daadwerkelijk te streven naar een rechtvaardige oplossing voor de Israëlisch/Palestijnse kwestie.

Steek daarom onze minsister een hart onder de riem en stuur haar een woordje van dank en appreciatie!

 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be