IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

17 maart Brussel, Nationale actie voor Palestina!

Facebook
Twitter
Email
Print

Justice for Palestine! 

Nu zondag 17 maart 2024 trekken we door de straten van Brussel uit solidariteit met Palestina. 

Afspraak om 14u aan het station Brussel-Noord. 

Stap mee in groep met Palestina Solidariteit!

Meetingpoint: 

Bijeenkomst op 500 meter van het Noordstation (thv de Kruisvaartenstraat) waar enkele korte toespraken met muzikale animatie zullen plaatsvinden. Vervolgens vertrekt de manifestatie om naar het Zuidstation.

Alle upto date info via ons Facebook event: https://www.facebook.com/events/1394995201160467/

Stewards gezocht!

Om de manifestatie in goede banen te leiden hebben we nog veel stewards nodig, onze partner organisatie ABP zal dit coördineren en de dag zelf een uitgebreide briefing geven. Je kan je hier  opgeven!

Platformtekst: Onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren, gerechtigheid voor Palestina

Wat er vandaag gebeurt in Gaza is een voortzetting van de Nakba, toen in 1948 honderdduizenden Palestijnen met geweld uit hun huizen en dorpen werden verdreven. Het is de voortzetting van 75 jaar schendingen van het internationaal recht, van kolonialisme en apartheid tegen het hele Palestijnse volk, van de bezetting van hun land en van een al 16 jaar durende blokkade van de Palestijnen in de Gazastrook.

In meer dan 4 maanden tijd zijn al meer dan 30.000 Palestijnen gedood, voornamelijk vrouwen en kinderen. Meer dan 70.000 mensen zijn gewond geraakt. Meer dan 7.000 mensen worden vermist. Ongeveer 2 miljoen mensen moesten op de vlucht slaan en een groot deel van de civiele infrastructuur is volledig verwoest.

De internationale gemeenschap moet ingrijpen om een einde te maken aan het voortdurende onrecht. Ze moet dringend een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren bekomen en zorgen voor de bescherming van alle burgers, de vrijlating van alle gevangenen, het einde van de belegering en de toegang tot internationale hulp voor de Palestijnen in Gaza, die zich momenteel in een absolute humanitaire noodsituatie bevinden.

Laten we samen de straat optrekken tijdens de nationale mars voor Palestina op 17 maart (14u) aan het Noordstation te Brussel om te eisen dat Belgi√ę :

– het initiatief neemt om een volledig internationaal militair embargo in te stellen, en in Europees verband artikel 2 inzake de eerbiediging van de mensenrechten in het Associatieverdrag tussen de EU en Isra√ęl in werking stelt zodat er economische en diplomatieke gevolgen komen voor de staat Isra√ęl.

– zijn volledige steun verleent aan de lopende onderzoeken van het Internationaal Strafhof (ICC) en de openbare aanklager aanmoedigt om van de vervolging van daders van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en de misdaad van apartheid een absolute prioriteit te maken.

– Zijn volledige steun verleent aan de procedure die Zuid-Afrika bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) tegen Isra√ęl heeft aangespannen om een einde te maken aan de genocide en etnische zuivering van het Palestijnse volk door Isra√ęl, en alle voorlopige maatregelen waartoe het Hof heeft besloten volledig naleeft.

– in overeenstemming met het internationaal recht een einde maakt aan alle medeplichtigheid aan de apartheid tegen het Palestijnse volk, te beginnen met het versterken van de politieke en budgettaire steun aan de werking en het bijwerken van de VN-database van bedrijven die betrokken zijn bij kolonisatie, en door alle handel met de Isra√ęlische nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden te verbieden.

De organisatoren roepen de deelnemers op om deze slogans te respecteren en vreedzaam te demonstreren.

Elke vergoelijking van oorlogsmisdaden en aanvallen tegen burgers, of elke uiting van antisemitisme of enige andere vorm van racisme, zal leiden tot uitsluiting van het evenement.

Op verzoek van onze Palestijnse partners is alleen de Palestijnse nationale vlag toegestaan.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be