IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Op inleefreis naar Palestina/Israël

Facebook
Twitter
Email
Print

Geniet van de Oosterse cultuur, gastvrijheid en natuur. Ervaar zelf hoe het is om in een land vol conflicten je dagelijkse bezigheden te doen. 

Bezoeken aan Hebron, Bethlehem, Jeruzalem, Jericho, Ramallah, Nablus, Nazareth, Jaffa, kolonies en vluchtelingenkampen met veel informatie, maar ook plaats voor discussies.

Ervaar de dagdagelijkse realiteit waarin Palestijnen leven, en begrijp zo de politieke context beter. Proef van de heerlijke lokale keuken, maar ook van de rijke eeuwenoude cultuur en de vanzelfsprekende gastvrijheid bij elke ontmoeting. Begrijp de complexiteit beter, waardoor het allemaal niet zo onoplosbaar blijkt te zijn. Leer wat jij zelf kan doen en maak een verschil door jouw steentje bij te dragen.

Palestina Solidariteit organiseert twee inleefreizen per jaar, in de lente en de zomer.
Onze reizen duren 10 dagen en kosten ongeveer 1300 EUR.
In de prijs zijn inbegrepen: volpension, transport, inkom en gids ter plaatse.
Niet inbegrepen: vliegticket, extra drank en eventuele persoonlijke uitgaven.

Inschrijven en meer informatie bij: info@palestinasolidariteit.be
Kijk ook op: https://www.palestinasolidariteit.be/solacties/inleefreizen

Programma

Behalve de grote toeristische trekpleisters zoals de geboortekerk in Bethlehem, de Al Aqsa-moskee, Grafkerk en de Klaagmuur in Jeruzalem, Jericho – de oudste nog bewoonde stad ter wereld – en de Dode Zee, bezoeken we ook nog:

Jeruzalem: Door een toer in en rond Jeruzalem wordt de impact van de kolonies duidelijk en hoe zij een obstakel vormen in de vredesonderhandelingen.

Bethlehem: ga in gesprek met studenten in de katholieke universiteit van Bethlehem. Wandel langs de muur en de checkpoint vlak naast het vluchtelingenkamp Aida en ervaar zelf de impact op het dagelijkse leven.

Cultuur: bezoek de laatste sjalenfabriek van Palestina, de circusschool in Birzeit, projecten met vrouwen of andersvalide kinderen, maak een optreden mee van de traditionele Palestijnse dans, dabke.

Bezoek in Ramallah het graf van Arafat, organisaties die zich
inzetten voor de Palestijnse politieke gevangenen en de vele kindgevangenen. 400.000 Palestijnen zaten al opgesloten in Israëlische gevangenissen sinds 1967. Samen met een ex-gevangene bezoeken we de nu ontruimde gevangenis Al Fara’ah over wat zovelen hebben moeten meemaken als tiener of jonge twintiger.

We gaan in gesprek met de Palestijnse christenen, met een kolonist maar ook met Israëlische vredesorganisaties zoals Zochrot.

Bil’in: ontmoet mensen die zich al jaren geweldloos inzetten tegen de confiscatie van hun grond. (Oscar-genomineerde film ‘5 Broken Cameras’)

De verdeelde stad Hebron: Bezoek mee de kolonie in het centrum van de stad waar duidelijk te zien is wat ook in heel de Westbank bestaat, namelijk de opdeling tussen de bevolkingsgroepen. Een
houten muur deelt de moskee van Abraham in twee, ook de hoofdstraat is letterlijk in 2 gedeeld., …

In de dorpen spreken we met inwoners die aanvallen (price tags) van kolonisten krijgen te verduren. Plat gestoken banden, verbrande olijfbomen, afvalwater van kolonies … en hoe zij nog hoop hebben op een betere toekomst.

Tijdens een toer in Nablus horen we wat de Tweede Intifada voor hen betekende, toen de Israëlische tanks de stad binnenvielen.

Bezoek aan Nazareth en de Golanhoogvlakte en luister naar het verhaal van de etnische zuivering van Palestina en de Golanhoogvlakte. We bezoeken de resten van dorpen die verwoest werden voor het creëren van de Israëlische staat: een verhaal dat nog veel te vaak genegeerd wordt.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be