IEDER MENS IS GELIJK

Search

Nieuwe campagnes Palestijnse gevangenen

Facebook
Twitter
Email
Print

Op 17 april, naar aanleiding van de Internationale van solidariteit met de Palestijnse gevangenen, lanceerde Palestina Solidariteit een nieuwe campagne: “If I were Palestinian”.¬†

Een fototentoonstelling werpt een licht op de onrechtvaardige behandeling van personen die een publieke functie bekleden in Palestina. We klagen aan dat mensen in Palestina een heel hoge prijs betaling voor hun mening.

Verschillende bekende Belgische en Europese gezichten werkten hier aan mee en toonden hun solidariteit door zich te laten fotograferen  achter tralies. Ze wijzen ons op het feit dat indien zij hun huidige job beoefenden, maar dan in Palestina, dat ze dan maanden of jaren in de gevangenis zouden doorbrengen. Dat betekent in realiteit dat deze mensen een wel heel hoge prijs betalen voor hun mening en werk in de maatschappij.

Er is hard aan gewerkt. De campagne bracht ons op kantoren van ngo’s, bij de vakbonden, in de Senaat en het Parlement, in de vitrine van de¬†Oxfam-Wereldwinkels Regio Leuven, in de¬†KVS¬†en in huiskamers bij mensen thuis en leverde ook enkel fijne ‘making of’ foto’s op.

Dankzij onze geweldige fotografe toverden we met enkele buizen en verf levensechte foto’s. Deze kan je kan bekijken op www.palestijnsegevangenen.weebly.com

Daarnaast willen we ook opnieuw aandacht vragen voor het feit dat steeds meer kinderen tijd doorbrengen in de gevangenis. Onze nieuwe animatiefilm ‚Äú700 verloren vredeskansen‚ÄĚ toont dat Isra√ęl daar niet enkel individuele kinderen mee schade toebrengt maar ook haar eigen kansen op een vreedzame oplossing ernstig in het gedrang brengt. Marijke Pinoy en Daan Stuyven spraken deze animatiefilm in. Wat tot een pakkend resultaat leidde. Bekijk het resultaat van onze animatiefilm hier: https://www.youtube.com/watch?v=23_moP38uQY

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be