IEDER MENS IS GELIJK

Search

Zelzate is de eerste Belgische apartheidsvrije gemeente!

Facebook
Twitter
Email
Print

Palestina Solidariteit feliciteert de gemeente Zelzate voor hun standpunt inzake de apartheid in Isra√ęl. Het zou niet uitzonderlijk mogen zijn, maar voorlopig is het dat nog wel. Hoe kan je je uitspreken tegen racisme en discriminatie maar dat weigeren te doen ten aanzien van het beleid van Isra√ęl tegenover de Palestijnse burgerbevolking?¬†

Is jouw gemeente de volgende? 

contacteer ons via secretariaat@palestinasolidariteit.be

Persbericht van de gemeente Zelzate

Het gemeentebestuur wil haar steentje bijdragen tot de eerbiediging van de internationale rechten en mensenrechten en spreekt zich uit tegen racisme, discriminatie en apartheid in al zijn vormen en gedaanten.

Door deel te nemen aan de ‚ÄėApartheidsvrije-Zone-campagne‚Äô ijvert de gemeente Zelzate mee voor de erkenning van de rechten van elk individu wereldwijd. Zo wil Zelzate een plek zijn en blijven waar iedereen welkom is en zich veilig kan voelen en daarom zal het bestuur zich ook engageren om actief te reageren op elke uitlating van racisme of discriminatie.

Daarnaast betoont het gemeentebestuur zich ook solidair met de volkeren die gebukt gaan onder onderdrukking, miskenning van elementaire mensenrechten en apartheid. Zo zal de gemeente van nu af aan een doordacht aankoopbeleid voeren, om er zeker van te zijn dat er op geen enkele manier steun kan verleend worden aan staten of regimes die apartheid, kolonisatie of flagrante mensenrechtenschendingen begaan tegenover bepaalde groepen of gemeenschappen.

Zo zal de gemeente bijvoorbeeld nooit producten of goederen aankopen die rechtstreeks van conflictgebieden of bezette gebieden komen, zoals de illegale Isra√ęlische nederzettingen/kolonies in Palestina en zal ze er ook in de mate van het mogelijke op toezien dat zij geen zaken doet met bedrijven of organisaties die het nederzettingenbeleid direct of indirect ondersteunen.

Hopelijk kan de gemeente Zelzate na 28 september een ‚Äėapartheidsvrije‚Äô zone genoemd worden, wanneer de engagementsverklaring vanavond goedgekeurd wordt op de gemeenteraad.

Namens het gemeentebestuur,

De Vuyst Steven

Schepen ontwikkelingssamenwerking

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be