IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Hoe belangrijk zijn de Israëlische krijgsgevangenen?

Facebook
Twitter
Email
Print

© Screenshot Instagram

In een besloten bijeenkomst tussen Netanyahu en familieleden van de krijgsgevangenen spraken verschillende rechtse extremisten. Ze probeerden iedereen te overtuigen dat hun pijn ondergeschikt was aan het groter belang van de staat Israël.  

Een van die rechtse extremisten, Ohad Zvi Lapidot sprak de families toe. Een geheime opname geeft het volgende weer: “De situatie waarin wij ons bevinden is historisch. Op zulke momenten moet je je niet laten leiden door persoonlijke pijn.” Een moeder van de krijgsgevangenen reageerde met: “Ten eerste: Ze moeten bevrijd worden. Dat moet gebeuren. Niets anders.” Met wat Lapidot daarna zei, veroorzaakte hij veel opschudding: “Het is de taak van de eerste minister om het grote geheel te zien. In een partij schaak heb je pionnen ….” De reactie: “Maar het gaat niet over pionnen!! Het gaat over onze kinderen, oude mensen, baby’s!! Burgerbevolking! Sorry, we zijn hier niet gekomen om over politiek te praten…” 

Ik geef toe: er is verdeeldheid tussen de familieleden van de gijzelaars. Maar de rechtse extremisten doen alsof ze alle familieleden vertegenwoordigen. Eén van hen zei: “Ik heb tegen iedereen gezegd dat ook ik van mijn zoon houd. Maar als ik moet kiezen tussen de liefde voor mijn zoon en de liefde voor mijn land, dan kies ik mijn land.” 

https://www.instagram.com/reel/C2ZzSEyuOFX/?igsh=MTEyY3hmcHl6OGhtcQ%3D%3D

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be