IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Israëlische soldaten lachen bij vernietiging in Gazastrook.

Facebook
Twitter
Email
Print

Al Jazeera stelde een reportage van 9 minuten samen van wat Israëlische soldaten op hun sociale media plaatsten. Je kan die zien onderaan dit artikel. We zien beelden van plundering, vernedering van gevangenen en lachende soldaten bij het opblazen van gebouwen. Spotten met een gevangene die het in zijn broek heeft gedaan. En foto’s van grote groepen gevangenen in hun onderbroek – beelden die doen denken aan de gruwelen van Abu Graib. Dit is een wrede en vernederende behandeling die verboden is door internationale verdragen. Foto’s publiceren van mensen in gevangenschap en dat online plaatsen is verboden. Het showen van vrouwenondergoed als trofee. 

Je merkt dat de soldaten vol zelfvertrouwen zijn. Ze weten dat ze kunnen doen wat ze willen: huizen in brand steken, plunderen, een Mercedes met een tank verpletteren. De boodschap is: ‘Kijk eens hoe wij mensen vernederen, hoe wij de overwinnaars zijn.’ Het is een provocatie naar de hele wereld: Wij kunnen doen wat wij willen en niemand houdt ons tegen! Met de beelden laat men zien: Wij staan boven de wet. 

Met commentaar van Sarah Leah Whitson, directeur van Democracy for the Arab World Now, Basil Farraj van de Birzeit Universiteit en Lisa Hajjar, professor in sociologie in de VS. 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be