IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Steun aan Palestina

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: voedselpakketten Westbank 

Palestina Solidariteit dankt van harte de vele donors die hun financiële steun betuigen aan de Palestijnse bevolking en ook aan de werking van Palestina Solidariteit! 

Belangrijk! 

  • Vermeld duidelijk de bestemming van uw gift (= duidelijker voor de boekhouding) 
  • Projecten Palestina. Indien u het wenst, vernoem dan het project, bv. Gaza-noodhulp-studenten-PWWSD-BASR-PMRS-DCI-Keffiyehcenter-circusschool. Je vindt meer info over de projecten op de website. 
  • Eigen werking 
  • Voor giften vanaf 2024 is het verplicht het rijksregisternummer te vermelden. Dat hoeft niet bij elke storting. Eénmaal doorgeven is voldoende. 
  • U kan heel gemakkelijk uw gift voor één van de projecten elektronisch overmaken via de website: https://palestinasolidariteit.be/projecten. Bij elk project vind je een kolom rechts met eenvoudige betalingsinstructies. 

Noodhulp 

Palestina Solidariteit geeft noodhulp aan de Gazastrook, onder meer via de organisatie PWWSD (The Palestinian Working Woman Society for Development). Het is op dit moment voor vele organisaties heel moeilijk en het is onduidelijk of PWWSD haar werk in de Gazastrook wel of niet kan doen. Daarom werd in 2023 een bedrag van € 12 000 aan de Palestijnse halve maan overgemaakt.  

De PMRS (The Palestinian Medical Relief Society, de organisatie van Mustafa Barghouti) is op dit moment nog heel actief in het noorden van de Gazastrook. De organisatie verleent basiszorg en wondverzorging. Zij lijken op dit moment een betrouwbare partner voor noodhulp voor Gazanen. 

Ook in de Westbank komen mensen om voedselpakketten vragen. Duizenden gezinnen zitten al maanden zonder inkomen. Waar vroeger ofwel de arbeiders OF de staatsbedienden OF de privé tijdelijk zonder inkomen viel, dan was er wel iemand in de familie die als back-up kon dienen. Helaas ligt alles al maanden stil en zelfs leerkrachten en bedienden in de ministeries krijgen geen volledig loon uitbetaald. Het Keffiyeh Center vraagt of ze geld kunnen krijgen voor voedselpakketten en in Bethlehem zouden we hetzelfde willen doen. 

De noden zijn immens groot. Elke gift, groot of klein, help!  

Lees meer over noodhulp in de Gazastrook en de Westbank 

https://palestinasolidariteit.be/projecten/noodhulpgaza/ 

https://palestinasolidariteit.be/voedselhulpwestbank/ 

 

Steun andere projecten van Palestina Solidariteit 

Het BASR-ziekenhuis Bethlehem (Arab Society for Rehabilitation) is het enige revalidatie-ziekenhuis op de Westbank dat gespecialiseerde revalidatie kan aanbieden. Ook hier is de nood hoog! Op de bezette Westbank vielen al honderden doden en meer dan 1000 gewonden. Velen onder hen liepen zware verwondingen op: schotwonden in het hoofd, verlamming door schotwonden in de rug of ledematen,…  

Helaas kampt het ziekenhuis met enorme financiële problemen. Patiënten kunnen niet betalen. De Palestijnse Autoriteit belooft de kosten te dekken, maar is daar al meer dan een jaar niet in geslaagd. Het ziekenhuis blijft deze patiënten ontvangen en zorg verlenen, zelfs al heeft het personeel al meer dan een jaar geen volledig salaris ontvangen. En dit op een moment dat de vraag om deskundige zorg en revalidatie toeneemt. 

Met uw steun zal het BASR-ziekenhuis een cruciale rol kunnen blijven spelen in de frontlinie en kan ze haar activiteiten in de gezondheidszorg verderzetten. Lees meer hierover op  

https://palestinasolidariteit.be/projecten/revalidatieziekenhuis/ 

Een overzicht van alle projecten van Palestina Solidariteit vind je op https://palestinasolidariteit.be/projecten/ 

Alvast hartelijk dank voor uw gift en steun. 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag





Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be