Search

Noodhulp Gaza

Medische noodhulp voor Gaza

De Palestijnse Medische Hulpverleningsorganisatie (PMRS) is een non-profitorganisatie die medische diensten verleent in de Palestijnse gebieden. Dankzij hun uitgebreide netwerk van voornamelijk vrijwilligers staan zij heel dicht bij de mensen in de gemeenschappen die het het allerzwaarste te verduren krijgen. Het zijn PMRS vrijwilligers die eerste hulp bieden tijdens demonstraties en bij invallen van het leger in de Palestijnse steden, dorpen en vluchtelingenkampen. 

Ook in de Gazastrook zijn zij ook nog steeds actief in zowel het Noorden als het Zuiden en bieden zij eerstelijnshulp voor acute en chronische ziekten maar ook broodnodige postoperatieve hulp in de opvangcentra en elders. Het zijn vaak PMRS vrijwilligers die in gevaarlijke omstandigheden mensen van onder het puin halen. Ze zijn ook actief met het organiseren van broodnodige activiteiten voor de vele kinderen in de opvangcentra met specifieke aandacht voor hun mentale gezondheid. 

Huidige oproep : geef hen de middelen om hun werk verder te blijven zetten

De Palestijnse Medische Hulpverleningsorganisatie (PMRS) is een non-profitorganisatie die medische diensten verleent aan Palestijnen in gebieden die getroffen zijn door conflicten en bezetting. Ze bieden medische zorg, gezondheidseducatie en trainingsprogramma’s, en werken aan het versterken van de gezondheidsinfrastructuur in Palestijnse gemeenschappen. PMRS speelt een belangrijke rol bij het bieden van medische hulp aan kwetsbare bevolkingsgroepen en het bevorderen van het recht op gezondheid voor alle Palestijnen.

Alle infrastructuur van de organisatie is vernield in de Gazastrook waaronder de magazijnen met medicatie die al in de eerste week van de oorlog werden gebombardeerd. Alle mobiele klinieken werden vernield. Het revalidatiecentrum dat protheses en splints maakte en ook hulpmiddelen voor mensen met beperkingen verdeelde. Het enige laboratorium in de Gazastrook dat genetische testen voor kankers kon uitvoeren is volledig vernietigd. Maar de vrijwilligers zetten hun werk verder. 

Honderden vrijwilligers staan tienduizenden mensen bij die advies, hulp en medicatie nodig hebben voor chronische ziekten zoals hoge bloeddruk, suikerziekte, epilepsie en reuma die anders complicaties zouden doen of zouden komen te overlijden. Ze verzorgen de vele (postoperatieve en posttraumatische) wonden van pati√ęnten want de ziekenhuizen sturen mensen noodgedwongen te vroeg naar huis omdat er gewoon geen plaats is. Een gebrek aan mankracht, ontsmettingstoffen en tijd maakte dat vele wonden zwaar infecteerden waardoor uiteindelijk bijkomende amputaties nodig zijn die vermeden hadden kunnen worden. De teams van PMRS zetten materiaal en kunde in om de mensen buiten de ziekenhuizen te bereiken.

Steek hen een hart onder de riem zodat ze de middelen hebben om hun belangrijke werk verder kunnen zetten !  

https://www.instagram.com/palestinianmedicalreliefsoc

Doe vandaag een gift

U kan dit project steunen door geld te storten op:
IBAN: BE64 5230 8014 8852
Mededeling: Noodhulp Gaza 

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†Lees meer¬†¬†

Bedrag

Nieuws over onze projecten

Steun aan Palestina

Palestina Solidariteit dankt van harte de vele donors die hun financi√ęle steun betuigen aan de Palestijnse bevolking en ook aan de werking van Palestina Solidariteit!

Lees verder ¬Ľ

Obaida

Obaida was 15 jaar toen hij voor het eerst in de gevangenis kwam.Twee jaar later werd Obaida door Isra√ęlische soldaten doodgeschoten,
17 jaar.

Lees verder ¬Ľ

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be