IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Voorbeeldbrief voor Politici ter verantwoording dodelijke Israëlische bombardementen en inval op Jenin.

Facebook
Twitter
Email
Print

© foto: Palestian Eve Network, 8 gedode Palestijnen op maandag 3 juli in Jenin.

Sinds deze ochtend is het Israëlische leger gestart met een militaire campagne in het vluchtelingenkamp van Jenin op de Westbank.

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben bombardementen uitgevoerd waarbij al zeker 8 doden vielen waaronder een kind, meer dan 50 mensen raakten gewond.

Ook viel het Israëlische leger Jenin binnen met manschappen en bulldozers die alles op hun weg vernielen.

In de directe omgeving van het ziekenhuis van jenin zijn al verschillende gasbommen afgevuurd, inwoners uit de buurt stromen het ziekenhuis binnen voor de eerste zorgen.

Ondertussen krijgen we berichten dat Israëlische soldaten ziekenwagens en medisch personeel verhinderen om gewonden te helpen.

De militaire campagne in Jenin zal volgens het Israëlische leger verschillende dagen in beslag kunnen nemen…

Belgische werkt nauw samen met Israël, zowel op economisch als politiek vlak zijn ze al decennialang trouwe partners.

Sinds het aantreden van de nieuwe Israëlische regering gaat het van kwaad naar erger voor de Palestijnen, de aanval op Gaza in mei en vandaag in Jenin toont de escalerende brutaliteit van Israël, sinds begin dit jaar lieten al meer dan 130 Palestijnen het leven door Israëlisch geweld.

Het is belangrijk dat we onze politici en beleidsmakers aanspreken en vragen wat ze gaan doen tegen de Israëlische agressie van hun politieke partner en welke concrete stappen ze zullen zetten.

We maakten een voorbeeldbrief/mail die je kan overnemen om onze politici aan te schrijven, personaliseer de brief gerust.

Voorbeeld mail/brief voor Belgische politici n.a.v. de recente aanvallen op het vluchtelingenkamp van Jenin

Onderwerp: Israëlische aanvallen op vluchtelingenkamp van Jenin, wat zal België ondernemen?

Geachte, …………. (invoegen naam politici/beleidsmaker),

Deze ochtend is het Israëlische leger gestart met een militaire campagne in het vluchtelingenkamp van Jenin op de Westbank.

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben bombardementen uitgevoerd waarbij al zeker 8 doden vielen waaronder een kind, meer dan 50 mensen raakten gewond.

Ook viel het Israëlische leger Jenin binnen met manschappen en bulldozers die alles op hun weg vernielen.

In  de directe omgeving van het ziekenhuis van Jenin  zijn al verschillende gasbommen afgevuurd, inwoners uit de buurt stromen het ziekenhuis binnen voor de eerste zorgen.

Ondertussen krijgen we berichten dat Israëlische soldaten ziekenwagens en medisch personeel verhinderen om gewonden te helpen, ook journalisten worden niet ontzien.

De militaire campagne in Jenin zal volgens het Israëlische leger verschillende dagen in beslag kunnen nemen.

Sinds het aantreden van de nieuwe regering Netanyahu, de meest rechtse ooit, neemt de Israëlische agressie met de dag toe. Sinds januari stierven al meer dan 130 Palestijnen, de jongste 7 de oudste 73. 

De Israëlische regering heeft recent tegen het internationaal recht in de bouw van meer dan 5000 nieuwe woningen in de Israëlische kolonies aangekondigd. Bijna dagelijks worden Palestijnse dorpen door kolonisten aangevallen waarbij auto’s en huizen in brand worden gestoken, akkers vernield, vorige week kwam hierbij de zoveelste Palestijn om het leven.

De opruiende en agressieve taal van deze regering windt er ook geen doekjes op, Ben Gvir minister van openbare veiligheid twittert met trots het aantal Palestijnse doden en kondigt aan dat dit slechts het begin is.

Israël moet er als bezetter ten allen tijde voor zorgen dat de burgerbevolking wordt beschermd en zich houden aan zijn verplichtingen op grond van het internationaal humanitair recht en alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen om burgers te sparen bij het uitvoeren van militaire operaties.

Mijn vragen aan u:

  • Wat zal België doen om Israël te doen afzien van deze militaire campagne?
  • Wat zal België doen om erop toe te zien dat Israël alle medische transporten vrijwaart zodat burgers ten alle tijden toegang kunnen hebben tot medische zorg.
  • Wat zal België doen tegenover het toenemende Israëlische kolonisatie beleid en de toegenomen agressie van kolonisten in Palestijns gebied?
  • Wat zal België ondernemen tegen de aangekondigde uitbreidingen van de kolonies?

Hoogachtend

………………….. (Invoegen naam)

 

Hieronder kan u de brief downloaden in Word.

Contactgegevens politici/beleidsmakers:

Belgisch consulaat in Jeruzalem:

Federale regering:

Vlaamse regering:

Schrijf gerust ook andere politici aan zowel lokaal als in de verschillende regeringen actief, en houd ons op de hoogte van eventuele reacties!

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be