Studenten

Peter of meterschap
van een Palestijnse student(e)

Ā 

Wanneer een gezin het moeilijk krijgt, zijn het vaak de dochters die daar het slachtoffer van worden. En hoewel de meisjes vaak bekwaam en gemotiveerd zijn, worden zij als het moeilijk wordt vaker thuisgehouden. Bovendien kan het dagelijks vervoer van en naar de universiteit eenvoudigweg niet meer worden betaald.

Een diploma halen in Palestina

Door peter of meter te worden van een student(e), gedurende enkele jaren, is de kans reƫel dat de cirkel van de armoede voor de kinderen uit dit gezin doorbroken wordt. De afgestudeerde is dan ook in staat om de jongere broers en zussen financieel te steunen tijdens hun studies.

Wanneer de economische situatie achteruit gaat en als gevolg hiervan een gezin financiƫle problemen krijgt dan zijn het vaak de dochters die daar het slachtoffer van worden. Alle hoop wordt gericht op een van de zonen om een diploma te behalen. En hoewel de meisjes vaak even bekwaam en gemotiveerd zijn, worden zij als het moeilijk wordt thuis gehouden, vaak zelfs omdat eenvoudigweg het dagelijkse vervoer van en naar de universiteit niet meer kan worden betaald.

Daarom heeft Palestina Solidariteit in samenwerking met PWWSD (De Vereniging van de Palestijnse Werkende Vrouwen voor Ontwikkeling) een peter-/meterschap opgericht in Belgiƫ, opdat ook u concreet zou kunnen helpen. Sinds een aantal jaren worden ook mannelijke studenten uit moeilijke situaties tot het programma toegelaten.

Jij kan helpen

Daarom heeft Palestina Solidariteit in samenwerking met PWWSD (De Vereniging van de Palestijnse Werkende Vrouwen voor Ontwikkeling) een peter-/meterschap opgericht in Belgiƫ, zodat ook u concreet Palestijnse jongeren kan helpen om een diploma te behalen.
Wil je meer informatie of wil je je meteen opgeven om peter of meter te worden van een studente schrijf je dan nu in via onderstaande link.

Met slechts 15,00 EUR/maand steunt u een student(e) op weg naar een betere toekomst voor hem/haar en haar gezin. Met 15,00 EUR kan de student(e) boeken en transportonkosten van thuis naar de universiteit betalen. De PWWSD volgt dit ter plaatse op en vraagt bewijzen van inschrijving, aankoop van studieboeken en semestriƫle rapporten.

Doe vandaag een gift

Met slechts 15,00 EUR/maand steunt u een student(e) op weg naar een betere toekomst voor hem/haar en haar gezin.

Uw bijdrage kan u storten (eenmalig, maandelijks, trimestrieel of jaarlijks) op het nr. BE64 5230 8014 8852 (BIC: TRIOBEBB) van Palestina Solidariteit met de vermelding: peter/meter van een student(e).

Bedrag

Nieuws over onze projecten

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be