Noodhulp

Noodhulp

Palestina Solidariteit werkt sinds lang samen met de Palestijnse organisatie ‘Palestinian Women Society for Development’ (PWWSD). Zij leveren noodhulp aan getroffenen in de bezette Palestijnse gebieden, doen aan crisisinterventie en bieden humanitaire ondersteuning en adviesdiensten aan de Palestijnen in Gaza.

Leven onder bezetting is moeilijk. De werkloosheidscijfers in de bezette Palestijnse gebieden zijn extreem hoog. Bovendien zijn in vele gezinnen de vrouwen de broodwinners geworden, aangezien de mannen gedood zijn of gevangen zitten. De Palestinians Working Women Society for Development (PWWSD) heeft een steunfonds opgericht voor gezinnen in nood. Zij vragen noodhulp om in de meest gewone dingen te voorzien, zoals bloem, olie, groenten, melk enz. In 2011 steunde Palestina Solidariteit de familie Abu Sa’ad. Lees hun verhaal hier.

Aangezien er momenteel geen goederen en humanitaire hulp wordt toegelaten in Gaza besloot PWWSD om via lokale banken en in coördinatie met de plaatselijke medewerkers geldelijke steun over te maken aan de getroffen gezinnen, zodat ze in staat zijn om basisnoden zoals water en voedsel aan te kopen. Soms zoals tijdens de massale bombardementen van 2014 worden ook tenten voorzien of verzorgingspaketten.

Want vaak denken moeders vaak eerst aan hun gezin en niet aan zichzelf. PWWSD deelt op zulke momenten ook verzorgingspaketten uit met shampoo, zeep, verbandmateriaal en maandverband.

 

Meer info: https://www.facebook.com/pwwsd 

https://pwwsd.org/

https://www.instagram.com/pwwsd.women.rights/

Doe vandaag een gift

U kan dit project steunen door geld te storten op:
IBAN: BE64 5230 8014 8852
Mededeling: Noodhulp

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! Lees meer 

Bedrag

Nieuws over onze projecten

Steun aan Palestina

Palestina Solidariteit dankt van harte de vele donors die hun financiële steun betuigen aan de Palestijnse bevolking en ook aan de werking van Palestina Solidariteit!

Lees verder »

Obaida

Obaida was 15 jaar toen hij voor het eerst in de gevangenis kwam.Twee jaar later werd Obaida door Israëlische soldaten doodgeschoten,
17 jaar.

Lees verder »

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be