Pers

Pers

Bij Palestina Solidariteit hebben we tijdens ons bijna 30 jaar lange bestaan heel wat kennis, informatie en contacten opgebouwd zowel binnen Europa als in Palestina en Israël. Contacteer ons geheel vrijblijvend voor bijkomende informatie rond specifieke thema’s of zo u een bezoek aan de regio wil voorbereiden. 

Bent u op zoek naar meer achtergrondinformatie over een specifiek thema dan vindt u misschien wat u zoekt in de lijst brochures of links hieronder. Maar aarzel niet om ons aan te schrijven, wij verwijzen u graag door.

Wilt u in alle confidentialiteit vragen stellen, ons leren kennen, een onderwerp in de diepte te bespreken, een algemene introductie krijgen dan staat ons team voor u klaar.

Bekijk ook alvast onze brochures, de verzameling externe rapporten, de interessante links en de achtergrondinformatie op deze site. 

Wilt u updates met persberichten, interessante bezoekers uit Palestina/Israël en nieuwe brochures rechtstreeks in uw mailbox ontvangen schrijf u dan hier in.

17AA5220-F1C9-4AA6-8CF3-6D53ABCB0B0F

Geen Palestijnse vluchtelingen, wél hun grondstoffen

In het Radio 1 programma horen we Theo Francken echter niet praten over ‘waarom’ deze vluchtelingen aan onze deur kloppen. Het ‘waarom’ blijkt voor veel beleidsmakers de olifant in de porseleinwinkel te zijn. Als er oplossingen worden aangereikt, via economische sancties tegenover landen zoals Israël die de mensenrechten niet respecteren, gaan de paraplu’s omhoog.

Lees verder »
betoging in Wadi Fukin

‘VREDESPLAN TRUMP’: DEAL OF FLOP VAN DE EEUW?

REACTIE PALESTINA SOLIDARITEIT VZW OP ‘VREDESPLAN’ PRESIDENT TRUMP Enkele dagen terug maakte Amerikaans president Trump zijn plan bekend als oplossing voor de Israëlisch-Palestijnse kwestie, aangekondigd als ‘deal van de eeuw’. Wie ‘de deal van de eeuw’ nader bekijkt moet echter

Lees verder »
ELC9brTWkAARVD8

Palestijnse vluchtelingen willen we niet, wel hun grondstoffen

Griekenland heeft onlangs een miljardendeal gesloten met Israël om een pijplijn aan te leggen, de EastMed pijplijn. Ook voor de kust van Gaza liggen gasreserves, ze liggen op dezelfde hoogte als de Israëlische reserves. Ze werken als communicerende vaten, pompt Israël gas dan vloeit er Palestijns gas over naar de Israëlische reserve. De EastMed pijplijn zal, wanneer de bouw vervolledigd is, gas transporteren naar Europa.
De Palestijnen zien van deze miljardendeal geen cent, Europa en België doen de ogen dicht voor het exploiterende Israël en zien er geen graten in om mee de Palestijnse natuurlijke reserves te plunderen. Palestijnse vluchtelingen willen we niet maar we willen wel hun grondstoffen. Was er ook niet de klimaatambitie?

Lees verder »

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be